Första maj 2022

SKP:s Första maj-möte på Triangeltorget.
SKP:s Första maj-möte på Triangeltorget.

I fint väder samlades SKP tillsammans med sympatisörer på Triangeltorget i Malmö. Avdelningens ordförande, Winnie Svendsen, var den första talaren. Hon började med att ta upp de höga elpriserna.

”Förklaringen de ger är kriget, men dessa kraftiga prisökningar beror egentligen inte på kriget. Kapitalet skyller på kommande oro, de borde lägga skulden på sig själva, kriget används för att maximera profiten ännu mer.” Winnie sa att det är arbetarklassen och folket som får betala.

Hon fortsatte med att att matpriserna stigit mellan 10 och 30 procent och påpekade ”den allt dyrare maten kommer att urholka köpkraften rejält, vad som återstår för oss är att kräva lönehöjningar som motsvarar inflationen, som nu är över 6 procent.”

Winnie avslutade med det smutsiga kriget som pågår: ”Vårt enda krig är klasskampen, det är det enda kriget som arbetarklassen vill delta i, vi vet att klasskampen leder till den slutliga segern, och till en bättre värld – med socialismen som mål!

Andra som talade på manifestationen var Victor Diaz De Filippi och Håkan Jönsson. Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund framförde en hälsning. Första maj-hälsningar lästes upp bland annat från Svensk-Kubanska Föreningen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *