Partiets lokal i Malmö vandaliserad

Ingången till partiets lokal i Malmö.
Ingången till partiets lokal i Malmö.

Natten till den 28 mars vandaliserades vårt partis lokal i Malmö. På och bredvid dörren har någon skrivit ”Vapen åt det ukrainska folket” tillsammans med en anarkistisk symbol.

Vandaliseringen är en direkt reaktion på vår vägran att ta ställning i den mellan-imperialistiska konflikten i Ukraina och vår vägran att ställa upp på de svenska vapenleveranserna till Ukraina. I en konflikt mellan rövare väljer vi inte, utan vi framhärdar i att bygga en egen väg framåt, mot ett helt nytt system.

De svenska vapenleveranserna har hamnat i händerna på de nazistiska bataljonerna och regementena som strider i östra Ukraina. Är det dessa som är det ukrainska folket? De ukrainska nazisterna deltar i sin tur som reguljära styrkor i den ukrainska armén och backas upp av den euro-atlantiska imperialismen.

Mot dem strider ryska förband som försvarar sina egna kapitalisters intressen. De är inte det minsta intresserade av att försvara den ryska minoriteten i Donbass, utan använder dem för sina egna syften, precis som den euro-atlantiska imperialismen konstruerar sin egen propaganda.

Våra politiska motståndare angriper oss. Det är positivt. Det visar att vi gör rätt.

Vårt parti har inga intressen skilda från det arbetande folkets. Så är det även i denna fråga. Vi utmärker oss genom att vara de enda som inte går någon annans ärende, som inte säljer oss till högstbjudande. Kommunisterna är de enda som inte böjer nacken.

Vi kommer dock inte ifrån att angrepp som dessa kostar pengar. Vi går in i en valrörelse och vi behöver alla tillgångar för att kunna genomföra en effektiv och framgångsrik valrörelse som kan flytta fram inte bara vårt partis positioner, utan även arbetarklassens.

Därför ber vi er att stödja oss genom att donera ett valfritt belopp till vår kampfond. Märk inbetalningen med ”tvätt”.

PG: 421 53 84-1
BG: 636-7080
Swish: 123 557 00 15

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *