Ta Parti-kampanjen fortsätter – fastighetsägare kunde inte tysta SKP

Under veckan har ett intensivt arbete genomförts i den pågående kampanjen ”Ta Parti” inför det offentliga mötet nästa söndag, den 17 november.

Universitetet har besökts två gånger där flera bra samtal om vikten för studenterna att ta ställning har förts och en stor mängd flygblad har delats ut. Samtidigt har nästan alla de 2000 studenter som bor i studentbostäderna fått flygblad om kampanjen i sina brevlådor. Även gymnasieskolor fick besök av SKP och affischer sattes upp runt omkring i stan. Dessutom fanns SKP fanns på plats utanför Arbetsförmedlingens nyöppnade storkontor strax innan öppningsdags då kön av besökare var lång i väntan på öppning.

Under lördagen 9 november besöktes två köpcentra. På dessa platser har kamrater tidigare under kampanjen lämnat material till de unga arbetarna. Igår var det dags att dela ut flygblad till dem som besöker centren. Vid det första köpcentrat flöt allt på bra, trots att en incident inträffade här två veckor tidigare när väktare försökte hävda att den privata egendomsrätten, i detta fall för fastigheten, står högre än yttrandefriheten. Väktarna fick klart för sig att så inte är fallet och därför var det inga problem med lördagens flygbladsutdelning, då samma väktare fanns på plats.

Vid det andra köpcentrat var det lite besvärligare på lördagen. Väktarna trodde inte Malmökamraterna som redogjorde för vår lagliga rätt att dela ut material, liksom vi gjort två veckor tidigare för deras kollegor och valde därför att tillkalla polisen till platsen, för att upplysa om lagen. Under hela incidenten fortsatte flygbladsutdelningen. Väktarna insåg efter samtalet med polisen att de inte kunde göra mycket åt vår närvaro.

I en tid då Malmö centrum blir allt mer glesbefolkat till förmån för de större köpcentrumen i stadens utkanter är det också naturligt för kommunisterna att befinna sig där. Att marken där är privatägd har ringa betydelse, än så länge. För kommunisterna är det därför en principiellt viktig fråga att inte låta sig tystas av fastighetsägarnas väktare, vars enda syfte är att se till att vinsterna fortsätter rulla in till de stora butikskedjorna.

Kampanjen fortsätter en vecka till. Under kommande vecka ska en rad arbetsplatsbesök göras.

I flygbladet som kommunisterna i Malmö delade ut utannonseras också det offentliga möte som ska genomföras nästa söndag med anledning av den pågående kampanjen.

Mötet genomförs söndagen den 17 november i ABFs lokaler på Spånehusvägen 47 med start 14.00.

Läs mer om Ta Parti-kampanjen Dags att ta parti! (taparti.skp.se) »

En av flygbladsutdelarna

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *