Solidaritet i Malmö

Victor Diaz De Filippi t.h., från SKPs partistyrelse, talar på Chile-manifestationen.
Victor Diaz De Filippi t.h., från SKPs partistyrelse, talar på Chile-manifestationen.

Veckoslutet i Malmö har gått i solidaritetens tecken.

Demonstrationer mot biverkningarna av det kapitalistiska systemet har fortsatt på flera platser runt om i världen. Över en miljon människor har tågat på Chiles gator för att protestera mot de allt tuffare levnadsförhållandena. I Irak har protesterna för ett värdigt liv fortsatt.

Irak-manifestationen den 25 oktober.

Samtidigt har kraftiga solidaritetsmanifestationer genomförts på flera håll i Sverige. I Malmö genomfördes i fredags en manifestation till stöd för det irakiska folkets rättmätiga krav. Uppslutningen var god. I lördags var det återigen dags, denna gång gällde manifestationen stöd för det chilenska folkets kamp, och även här kom många människor för att visa sin solidaritet.

SKP har närvarat vid båda manifestationerna. Victor Diaz De Filippi från SKPs partistyrelse drog hem jublande applåder när han under lördagens manifestation i sitt tal beskrev det som sker i Chile och kunde konstatera att utvecklingen i Sverige i princip går i samma riktning.

RiktpunKts redaktion
2019-10-26

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *